Jump to content
Phantis Forums

Dimitris Spanos, the Coach From Summer 2017


REY

Recommended Posts

"Θα είμαι δικαιωμένος όταν ανέβει ο ΑΡΗΣ"

Ο Δημήτρης Σπανός φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ3 όπου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή PRESSing #ARIS #ARISFC

 

"Θα είμαι δικαιωμένος όταν ανέβει ο ΑΡΗΣ"

 
Μίλησε για την φετινή πορεία του ΑΡΗ, την επιλογή του να έρθει στους Κίτρινους, το σημαντικό κομμάτι της καριέρας του που είναι ο Παύλος Μυροφορίδης, τον στόχο που έχει αναφορικά με τον κόσμο του ΑΡΗ αλλά και το αν ονειρεύεται τη SuperLeague με τον ΑΡΗ.
Για την πορεία του ΑΡΗ:"Είμαστε δυσαρεστημένοι με την χθεσινή ισοπαλία. Ο ΑΡΗΣ θέλει να κερδίζει κάθε Κυριακή. Η ομάδα έχει δείξει ότι δε δέχεται να χάσει. Είναι πολύ σημαντικό ψυχολογικό κομμάτι."

Για τη περσινή χρονιά:"Χωρίς να θίξω καταστάσεις και συναδέλφους, ήταν μια εξαιρετική ομάδα αλλα δεν ήταν δομημένη για τη Football League. Τα παιδιά φέτος το έχουν πιστέψει από την αρχή. Ίσως πέρσι πίστεψαν ότι θα ανέβουν χωρίς να ματώσουν. Άν δεν ματώσεις σε αυτή τη κατηγορία, δε μπορείς να πετύχεις."

Για τον παράγοντα του υψηλού μπάτζετ:"Η αλήθεια είναι ότι κάθε χρόνο μια ομάδα με υψηλό μπάτζετ, μένει εκτός στόχων. Παίζει ρόλο το μπάτζετ και οι παίκτες, αλλά πιο σημαντικό ρόλο παίζει η ομάδα."

Για τον κόσμο του ΑΡΗ:"Νόμιζω πως έχουμε να δώσουμε ακόμα πάρα πολλά. Ο στόχος μας όταν ξεκίνησε η χρονιά ήταν να γεμίσουμε το Βικελίδης. Δεν το έχουμε καταφέρει ακόμα. Πλησιάσαμε χθες αλλά θέλουμε ακόμα. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι σε εμάς, είναι να πείσεις τον κόσμο να έρθει. Το να τον παρακαλέσεις, απλά θα έρθει μια-δυο και θα βαρεθεί. Αν τον πείσεις, θα έιναι πάντα μαζί σου. Ο ΑΡΗΣ πρέπει πάντα να κερδίζει, αλλά ο κόσμος χθες αναγνώρισε την προσπάθεια και χειροκρότησε. Είναι καλές οι media day, αλλά το πιο βασικό είναι να βλέπει το θέλω της ομάδας. Από εκεί ξεκινάν όλα στον φετινό ΑΡΗ. Θεωρώ ότι αυτός ο κόσμος μπορεί να σε πάρει από το χέρι και να σε ανεβάσει. ΑΡΗΣ χωρίς κόσμο δεν υπάρχει."

Για την επιλογή του να έρθει στον ΑΡΗ: "Είναι η μεγαλύτερη ομάδα που έχω προπονήσει μέχρι στιγμής. Πολλοί συναδελφοι θα ήθελαν να έρθουν στη θέση μου. Αν το δω ως προσωπικό στοίχημα, ίσως πέσω σε λάθη. Λειτουργώ όμως όπως όταν είμαι σε μια ομάδα που θέλει τη βοήθεια μου. Θα είμαι δικαιωμένος όταν ανέβει ο ΑΡΗΣ. Δε πέρασε από το μυαλό μου να μην έρθω, γιατί όταν σε παίρνουν και σου λένε να αναλάβεις αυτή την ομάδα, πρέπει να είσαι τρελός και αφελής για να αρνηθείς. Αυτό που βλέπω είναι το τέλος και όχι η αρχή. Ζω και αναπνέω για το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν." 

Για το αν ήξερε που έρχεται:"Ήξερα ότι έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα, αλλά δεν είχα σχηματίσει στο μυαλό μου πόσο μεγάλη είναι. Θεωρούσα παράξενο να ζήσω αυτό που ζω τώρα ενώ η ομάδα είναι 4 χρόνια εκεί που είναι. Με σωστά βήματα θα ξαναφτάσει εκεί που ήταν. Άλλο να το ζεις εκ των έσω, και άλλος ως εξωτερικός θεατής."

Για τα φαβορί του πρωταθλήματος:"Δεν μπορούμε να μιλήσουμε για φαβορί γιατί είμαστε στο 1/4 του πρωταθλήματος είναι παρακινδυνευμένο. Το λέω πάντα ότι η βαθμολογία λέει πάντα την αλήθεια. Όσα στραβοπατήματα και κακές στιγμές να έχει η ομάδα, η διάρκεια την φέρνει εκεί που αξίζει. Η Δόξα, η Παναχαϊκή, η Καλαμαριά και τα Τρίκαλα, θα παλέψουν. Μακάρι από αυτές τις ομάδες εμείς να ξεφύγουμε και να μη μπλέξουμε. "

Για το rotation της ομάδας: "Rotation γίνεται με το σκεπτικό ότι η ομάδα είναι κουρασμένη. Όταν η ομάδα έχει κάνει 7 νίκες, είναι σαν να χαλάς την συνταγή. Είναι ένα δείγμα γραφής οι 8 αγωνιστικές. Μια βάση ουσιαστική είναι καλύτερη από το να βάλουμε 20-25 ποδοσφαιριστές. Δε μπορούμε να αρνηθούμε τη ποιότητα του ρόστερ. Η διαχείριση είναι η πιο δύσκολη για έναν ποδοσφαιριστή, αλλά όλοι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν τις ευκαιρίες τους και θα βοηθήσουν."

Για τον Παύλο Μυροφορίδη: "Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι στη ποδοσφαιρική μου ζωή. Είναι η τρίτη συνεργασία μας. Προπονητής υπάρχουν πολλοί, αλλά δεν έχουν κάνει το βήμα παραπάνω. Μου έδωσε τη δυνατότητα να παώ σε μεγάλες ομάδες της κατηγορίας αλλά και στον ΑΡΗ. Ο Έλληνας προπονητής έχει όλα τα εφόδια να γίνει καλύτερος από τους ξένους. Πηγαίνουμε και σε σεμινάρια στην Ευρώπη. Απλά εμείς χτυπιόμαστε στον πάγκο και φωνάζουμε στους παίκτες, ενώ κάποιοι κρατούν μια στάση."

Για το αν μπορεί να φύγει ακόμα και αν ανέβει ο ΑΡΗΣ:"Στο ποδόσφαιρό γίνονται πάρα πολλά. Έφυγα από μια ομάδα τη περσινή σεζόν χωρίς να χάσω. Έχω μάθει σαν ποδοσφαιριστής και σαν προπονητής ότι τίποτα δεν είναι σίγουρο .Όταν δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό σε κάθε αγώνα και προπόνηση, ο κόσμος θα το καταλάβει. Κάνω ότι κάνω και στην προσωπική μου ζωή. Δουλεύω πάρα πολύ, είμαι πολύ οργανωτικός και σέβομαι τους πάντες στην ομάδα. Πειθαρχία είναι να μιλήσεις στην ψυχή του κάθε ποδοσφαιριστή. Αυτό θέλω να κάνω."

Για ενδεχόμενες μεταγραφικές κινήσεις:"Δεν θα μπούμε σε καμία διαδικασία πριν τον αγώνα της Τετάρτης. Σίγουρα υπάρχει πλάνο μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά θα ζητήσω από τον κόσμο του ΑΡΗ να περιμένει να πάρουμε την νίκη τη Τετάρτη."

Για τη δουλειά ενός προπονητή: "Το βασικό μέλημα ενός προπονητή είναι να είναι συγκεντρωμένος και απόλυτα ταπεινός. Θέλει ελάχιστα για να έρθουν τα πράγματα όπως δε τα έχεις υπολογίσει. Στο φετινό ΑΡΗ είναι σημαντικό να υπάρχει η συγκέντρωση και η προσείλωση, κάτι που υπάρχει."

Για τον Δημήτρη Ανάκογλου: "Είναι διπλά άτυχος, και εγώ γιατί τον υπολογίζω στο κέντρο. Κάνει προπόνηση με την μπάλα και σε ένα μήνα θα τον έχουμε μαζί μας."

Για τον Ντάρσι Νέτο:"Ο Ντάρσι είναι ένα παιδί που η σκιά του στα αποδυτήρια είναι μια μεγάλη υπόθεση για όλους. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Αν τον αδικώ, πιστεύω ότι η θέση του είναι σημαντική και ίσως να κάνει και το βήμα παραπάνω"

Για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Παναιγιάλειο:"'Εχω πάει και άλλες φορές απέναντι στην ομάδα μου. Ένας επαγγελματίας πρέπει να βάζει στην άκρη τα συναισθήματα μου. Ο ΑΡΗΣ πρέπει παντού να κερδίζει και αν βάλει κάποιος το συναίσθημα μπροστά από τον επαγγελματισμό, έχει μόνο να χάσει."

Για το σημείο-κλειδί της φετινής σεζόν: "Η λήξη του πρώτου γύρου είναι ένα σημαντικό δείγμα γραφής. Ξέρεις που έχει παίξει, ξέρει που θα παίξεις. Το πρόγραμμα που βγάλαμε δεν ήταν καθόλου εύκολο. Επειδή ξέρω τη κατηγορία, υπάρχουν πολλές παγίδες. Το άγχος μου είναι η συγκέντρωση που θα έχει η ομάδα στα πιο εύκολα παιχνίδια. Οι νίκες στα ντέρμπι σου δίνουν ψυχολογία και με αυτές τις ομάδες το πρωτάθλημα."

Για τη σχέση του με τον Θόδωρο Καρυπίδη: "Είναι εξαιρετική. Είναι σαν φίλος μου. Είναι μικρότερος σε ηλικία από εμένα, έχει παίξει ποδόσφαιρο, σε ακούει και δεν σε ενοχλεί. Είναι η χαρά του προπονητή. Δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα και δε θα σου μεταφέρει λόγια τρίτων. Θεωρώ ότι θα συνεχίσει η σχέση μας έτσι."

Για τα "προβλήματα" του ΑΡΗ: "Δεν κάνω κανένα παράπονο γιατί όταν ήρθα πρώτη μέρα, είπα πως κάθε εμπόδιο πρέπει να το αντιμετωπίσεις. Αν το δεις ως δικαιολογία, θα υπάρχει πρόβλημα. Αρα λοιπόν, έχουμε χαλί γήπεδο, τις καλύτερες μπάλες και στολές. Η ομάδα λειτουργεί. Τα προβλήματα είναι δικαιολογία. Αυτή είναι η συμπεριφορά μου απέναντι στα προβλήματα."

Για το αν ο ΑΡΗΣ χρειάζεται νέα 11αδα στη Superleague: "Αν αναλογιστείτε ότι η ομάδα έχει ρόστερ 30 ατόμων και προσθέσετε και άλλους 11, είναι ένας καλός αριθμος για Superleague. Είμαι της λογικής ότι η ομάδα χτίζεται και δεν αγοράζεται. Ο ΑΡΗΣ το έχει πληρώσει γιατί δεν το έχει κάνει αυτό. Τα σχέδια του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή, είναι πρώτα να ανέβει η ομάδα και μετέπειτα ένα πλάνο."
 
Link to comment
Share on other sites

Από πλευράς τακτικής δεν βλέπω τίποτε ενδιαφέρον ή καινούργιο με τον Σπανό.

Σε σύγκριση με πέρσι πάντως η ομάδα έχει σαφέστατα πολύ καλύτερη φυσική κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

I did not think he would make it into November and I am glad he proved me wrong.  The team took on his character and was always calm and calculated and extremely efficient.  The effort was very business like all year long.  Hopefully someone will give him a chance in the SL soon, he deserves it.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...