Jump to content
Phantis Forums

General


Ethnikos

Recommended Posts

http://www.gazzetta.gr/football/football-league/article/1216200/monadiki-kai-spania-omada-sta-valkania

Μοναδική και σπάνια ομάδα στα Βαλκάνια!
Ο Μιχάλης Λεάνης γράφει για τον Αρη που την Κυριακή με 15000 κόσμο σε ένα παιχνίδι, έστειλε μήνυμα σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν!

Δεν υπάρχει άλλη ομάδα να μαζέψει 15000 νοματαίους στην football league. Θα μου πείτε μήπως υπάρχουν πολλές να μαζέψουν τόσο κόσμο στην… σαλονάτη Super League. Τι να λέμε τώρα; Πόσες να είναι; Οι τρείς στην Μητρόπολη του ποδοσφαίρου (ΑΕΚ-ΟΣΦΠ-ΠΑΟ) , το περιβόητο ΠΟΚ και ο ΠΑΟΚ! Εδώ σας βρίσκω χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια τρείς ομάδες από την Σούπερ Λίγκα που μαζί δεν φτάνουν τους 15000 σε ένα παιχνίδι! Την Κυριακή ο κόσμος του ΑΡΗ έστειλε το μήνυμα σε όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

15000 και... ένας στραβάδια επιστρέφουμε. Το ένα μήνυμα ήταν αυτό. Το άλλο έχει σταλεί εδώ και χρόνια. Ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία αγωνίζεται ο ΑΡΗΣ είναι μια κατηγορία από μόνος του! «Μοναδική και σπάνια γυρνάς μες στα Βαλκάνια», όπως θα έγραφε κι ο Άλκης Αλκαίος. Μοναδική και ξεχωριστή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Έχει υποβιβαστεί τρείς φορές. Τις δυο έπεσε κατηγορία την τρίτη κατρακύλησε κατηγορίες. Έφτασε μέχρι τις εσχατιές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Καμία ομάδα πρώτης γραμμής δεν μετρά τόσους λεκέδες στην σύγχρονη διαδρομή της , τόσες μαύρες σελίδες.

Ο ΑΡΗΣ έχει να κερδίσει τίτλο από το 1970! Σκεφτείτε ότι τώρα διανύουμε το 2018! Όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι πρώτης και δεύτερης γραμμής κάτι κέρδισαν όλα αυτά τα χρόνια κάποια κατάκτηση πανηγύρισαν. Οι κιτρινόμαυροι τίποτα απολύτως! Από το 2000 και μετά πήγαν σε τέσσερεις τελικούς και τους έχασαν όλους!

Η τελευταία ένδοξη φωτογραφία με τον ΑΡΗ θριαμβευτή και τροπαιούχο είναι ασπρόμαυρη. Το το θυμίζουν για να τον πικάρουν οι άσπονδοι εχθροί του αλλά αγνοούν ότι με τον τρόπο αυτό τον καθιστούν στην  συνείδηση και στο θυμικό των φίλων του ακόμα πιο μοναδικό ενισχύοντας συγχρόνως την αφοσίωση τους στην ομάδα!

Στον ΑΡΗ η γενιά των πενηντάρηδων και κάτι πρόλαβε να γευτεί την χαρά ενός κυπέλλου πριν στην ηλικία της μπει διψήφιο νούμερο! Παιδάκια του δημοτικού στις πρώτες τάξεις!

Όσες γενιές ακολούθησαν και είναι πολλές δεν έχουν γεύση τίτλου! Δηλαδή περισσότερες απ’ αυτές που ζουν , περισσότερες απ’ αυτές που έχουν ακόμα την βιολογική ικανότητα να πηγαίνουν στο γήπεδο χωρίς την άδεια γιατρού.

Εξαιρείται ο …τρελογιατρός και γι’ αυτό προφανώς οι νεότεροι το πρόσθεσαν στο πασίγνωστο ανά το πανελλήνιο πολύ πετυχημένο σύνθημα( Άρη μου για σένα τον τρελογιατρό τον επισκέπτομαι συχνά…)

Και μην μου πείτε , ναι καλά αλλά υπήρχε πάντα το μπάσκετ! Σίγουρα το τμήμα μπάσκετ είναι η βιτρίνα του συλλόγου. Σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην συσπείρωση των οπαδών για μια δεκαετία. Χρονολογικά συμπληρώνει δεκαπενταετία από το πρώτο σύγχρονο πρωτάθλημα το 1979. Ναι το μπάσκετ βοηθά να μείνουν οι οπαδοί ενεργοί, αλλά η βαριά βιομηχανία παραγωγής οπαδών στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο δημιουργείται από το ποδόσφαιρο. Εκτός αν ζεις στην Λιθουανία!

Ο ΑΡΗΣ είναι αγγλική περίπτωση! Βρετανική θα έλεγα. Θα πρέπει στο dna του να υπάρχουν βρετανικά χρωματοσώματα. Δεν εξηγείται αλλιώς το παράδοξο. Η μια γενιά να διαδέχεται  την άλλη στο γήπεδο χωρίς η ομάδα να χάνει κάτι από την δυναμική της στην κερκίδα , οι παλαιότεροι να παρασέρνουν και να παραδίδουν σε νεότερους, μόνο γιατί είναι ο ΑΡΗΣ!

Ούτε τίτλοι, ούτε πρωταθλήματα , λίγες διακρίσεις !Γίνονται ΑΡΗΣ γιατί έτσι! Γίνονται ΑΡΗΣ για να γουστάρουν , χωρίς δεύτερη σκέψη και κουβέντα γιατί ΑΡΗΣ είσαι!

Ο ΑΡΗΣ έπεσε κατηγορίες από δικά του τραγικά λάθη , από ανθρώπους που έτρωγαν τις σάρκες του, δεν τον σεβάστηκαν δικοί άνθρωποι!  Τον έριξαν κατηγορία στην περιβόητη υπόθεση με τα ξεχασμένα δελτία  αλλά δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιοι βοήθησαν να πέσει στον γκρεμό! Δικά του σίγουρα τα περισσότερα λάθη.

Αλλά του ΑΡΗ τα χρέη δεν μπήκαν πότε στον καταψύκτη ώστε να παραμείνουν για χρόνια σε χαμηλές θερμοκρασίες πίστωσης, δεν ξύπνησε κάποτε και είδε ως εκ θαύματος τα χρέη του στο δημόσιο να έχουν τακτοποιηθεί , δεν άνοιξαν γι’ αυτόν πότε τους οι τράπεζες Σάββατο μέρα ώστε να βρει λεφτά για αδειοδότηση!

Δεν τον στήριξε, ούτε τον χάιδεψε στοργικά καμία κυβέρνηση για τα ψηφαλάκια! Αντίθετα –αν και δεν θέλω να θυμάμαι πρόσωπα- υπήρξε κυβέρνηση που τον έσπρωξε στα τάρταρα!

Αλλά όσο οι δυσκολίες μεγάλωναν , όσο μεγάλωνε η χλεύη των αντιπάλων σε μια πόλη που πολύ δύσκολα αποφεύγεις τις συναναστροφές, όσο οι αντιξοότητες έτειναν να υποκαταστήσουν την πραγματικότητα , όσο τα προβλήματα γινόταν καθημερινότητα , όσο η μιζέρια και η απαξίωση αγκάλιαζαν τον σύλλογο τόσο ο πολλαπλασιασμός των οπαδών του ξεπερνούσε κάθε λογική απαγορεύοντας ρητά και κατηγορηματικά στην ομάδα να χάσει έστω και ένα κόκκο άμμου από τη δυναμική της.

Δεν υπάρχει λογική εξήγηση σύμφωνα με τα ελληνικά πρότυπα. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάν λογική αλλά μόνο συναίσθημα. Ο ΑΡΗΣ είναι η μόνη ομάδα που κατέβασε σε τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ περισσότερους οπαδούς απ΄όσους αριθμητικά χωρά το γήπεδο της!

Τώρα λοιπόν που όπως όλα δείχνουν ο ΑΡΗΣ επιστρέφει στην φυσική του θέση δεν θα γράψω τα τετριμμένα. Ότι δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ κλπ.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν γνωρίζει καν τι χρειάζεται γιατί αν το γνώριζε δεν θα ήταν σ’ αυτά τα χάλια. Θα γράψω μόνο ότι ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ που έχει γλυτώσει τόσες φορές από τον ποδοσφαιρικό της «θάνατο» και δεν έχει χάσει κάτι από την δυναμική της κυρίως στην Θεσσαλονίκη, αν δεν την σέβεσαι καλό είναι να την φοβάσαι!

Όπως φοβάται, ο καθένα από εμάς τους κοινούς θνητούς ό,τι δεν μπορεί να εξηγήσει! Γιατί ανεξήγητο παραμένει το γεγονός πως ένα κεχριμπαρένιο ακριβό κομπολόι κατέληγε πάντα σε φτηνά χέρια, χωρίς να χάνει όμως κάτι από την αξία του, αλλά κυρίως την πίστη και την αφοσίωση των οπαδών του.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

 Let's compare.

Dousan was my coach

Gouidar ( I wanted Pantziaras but he wasn't available)

Mokalis - Foiros - Venos- Pallas

Ballis - Semertzidis - Kouis - Nagoli

Koke - Erickson

Link to comment
Share on other sites

Mine was

 

--- guidar---

Neto --- Foiros - Venos ---- Pallas

Kouis----Ole------Ericcson-Nagoli

Zindros----Dimitriadis

 

But how can leave Ballis, Mokalis, Alexiadi, Spiridon, Papaioanou, Javito, Koke  and so many others out? So hard!

Edited by ukworm
Link to comment
Share on other sites

Πολύ δύσκολο "παζλ". Οι επιλογές μου

Guidar

Μόκαλης, Φοιρός, Βένος, Πάλλας

Κούης, Μπαλλής, Παπαϊωάννου

Koke, Αλεξιάδης, Ericson 

coach: Alketas

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...

Truth is we lost a lot of Aris members on this forum.

The death of the old greeksoccer forum coincided with Aris's misfortunes that lasted for 5-6 years...... Many Aris fans turned their backs on the team and at the same time the old forum went down for good.

 

The old greeksoccer Aris forum was buzzing with life back in the day....

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
# ΟΜΑΔΑ ΣΥΝΟΛΑ Μ.Ο.
1 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 57.601 19.200
2 Π.Α.Ο.Κ. 16.255 16.255
3 ΑΡΗΣ 25.575 12.788
4 A.E.K. 17.937 8.969
5 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 5.974 5.974
6 Ο.Φ.Η. 5.186 5.186
7 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 3.844 3.844
8 Α.Ε.Λ. 3.646 3.646
9 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4.988 2.494
10 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4.419 2.210
11 ΛΑΜΙΑ 1.572 1.572
12 Α.Ο. ΞΑΝΘΗ 2.997 1.499
13 ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 1.469 735
14 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 698 698
15 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 1.177 589
ΣΥΝΟΛΟ:   153.338 6.389
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

25575 είναι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ νούμερο τελείως.

Σε ένα γήπεδο που χωράει 22800, δε μπορεί με Λεβαδειακό να κόψαμε μόνο 13000 εισητήρια. Το γήπεδο ήταν στο 80-85% της χωρητικότητας, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις αεροφωτογραφίες.

Επίσης το Καυτανζόγλειο παίρνει 28000, και με ΑΕΛ μας είπαν πάλι 12000, παρότι όλο το γήπεδο πλην του ανατολικού πετάλου ήταν γεμάτο. Και μάλιστα δε φαινόταν ούτε σκάλες ούτε τίποτα, συνεπώς θα έλεγα υπερπλήρες. Ήμουν μέσα και το είδα με τα μάτια μου.

Μάλλον ο ΑΡΗΣ δε μετράει τα διαρκείας του λοιπόν.

Εγώ προσεγγιστικά θα έλεγα το γήπεδο είχε και με ΑΕΛ και με Λειβαδιά περίπου 19000-20000 κόσμο.

-------------------------------------------

Από την άλλη ενδιαφέρον παρουσιάζει το στατιστικό του ΠΑΟΚ. Αυτοί κόψανε 16255 σε ένα ματς, αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ ΣΙΓΟΥΡΑ μετράει διαρκείας ΚΑΙ εισητήρια μαζί. Δεδομένου ότι πούλησαν 21000 διαρκείας και η Τούμπα χωράει 28000. Εκτός αν τα μπαόκια είναι άπλες σαν τον πρόεδρό τους και αγοράζουν εισητήριο ακόμα κι αν έχουν πάρει διαρκείας χαχαχαχ

-------------------------------------------

ΥΓ - Απορώ γιατί η SL δεν έχει ενιαίο τρόπο να δίνει τα εισητήρια των ομάδων.....

  • Like it 3
Link to comment
Share on other sites

Ναι, σωστά, εμείς δεν μετράμε στο σύνολο και τα διαρκείας. Επίσης, υπάρχουν και κάποιες εκατοντάδες τζαμπατζήδες.

Συμφωνώ ότι κάπου 18-20Κ κόσμο είχαμε στο καθένα από τα δύο εντός έδρας ματς.

Link to comment
Share on other sites

Κάτι άσχετο: Ποιο σαιτ εχει την καλύτερη κάλυψη για Αρη πιστεύετε?

 

Εγώ διαβάζω gazzetta, sdna, to10. Το sdna το σιχαίνομαι λόγω τρολλ και παοκτσίλας (και κόλκα κλπ)

 

Αλλο?

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, ukworm said:

Κάτι άσχετο: Ποιο σαιτ εχει την καλύτερη κάλυψη για Αρη πιστεύετε?

 

Εγώ διαβάζω gazzetta, sdna, to10. Το sdna το σιχαίνομαι λόγω τρολλ και παοκτσίλας (και κόλκα κλπ)

 

Αλλο?

pressaris, allaboutaris (το δεύτερο δεν το πολυπροτιμώ)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...