Jump to content
Phantis Forums

Aris Roster


REY

Recommended Posts

  • 1 month later...

Φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον Fiorin Durmishaj, ο παίκτης έχει ξεκινήσει προπονήσεις με την ομάδα, αν και νομίζω τυπικά δεν έχει υπογράψει ακόμη.

Προσωπικά η εν λόγω μεταγραφή μου αφήνει ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μία ήταν προφανές ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στη θέση του φορ και είναι θετικό ότι έγινε όσο πιο έγκαιρα γινόταν (στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο) η εν λόγω ενίσχυση. 

Από την άλλη πλευρά προβληματίζομαι ότι:

  1. ο παίκτης δεν μου γεμίζει το μάτι, τα στατιστικά του δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο:
  • στο Βέλγιο ήταν βασικά παγκίτης, έπαιξε 4 παιχνίδια ως βασικός και 4 ως αλλαγή και δεν σκόραρε σε κανένα
  • στη SL, με τον Πανιώνιο, έχει παίξει σε 52 παιχνίδια και σκόραρε σε μόλις 10 (λιγότερο από 20%), ενώ είχε μόνον 2 ασίστ
  • στη FL(2) έπαιξε 57 παιχνίδια, σκόραρε σε 15 και έδωσε 4 ασίστ
  • συνολικά στην καριέρα του έχει 34 γκολ σε 138 παιχνίδια (24,6%) και μόλις 6 ασίστ

      2. δεν έχει παίξει ποτέ σε μεγάλη ομάδα, με πολύ κόσμο και πίεση

      3. η τόσο στενή συνεργασία με τον Ολυμπιακό δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν με νοιάζει αν ο Καρυπίδης ήταν/είναι οπαδός του ΟΣΦΠ, αλλά ως πρόεδρος του Άρη ΟΦΕΙΛΕΙ να κρατήσει το σωματείο ανεξάρτητο, όπως άλλωστε ήταν στα 100+ χρόνια της ιστορίας του (και στις μεγάλες αποτυχίες και στις μεγάλες αποτυχίες)!

ΥΓ. Από εκεί και πέρα, η κριτική από τους μόνιμα διαπλεκόμενους (ειδικά από αυτούς που σήκωσαν το πανό στον Βόλο, ψήφισαν Μαρινάκη για πρόεδρο της SL, και γέμισαν το πρωτάθλημα με δανεικούς και παραμάγαζα) είναι γελοία και υποκριτική!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Η Ελλάδα είναι η χώρα του παραλογισμού, αυτό είναι γνωστό και όσοι μένουμε εδώ είτε αγανακτούμε με τα ευτράπελα είτε έχουμε αποκτήσει ανοσία. Μέσα σε όλο τον παραλογισμό, το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο κατέχει περίοπτη θέση. 

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ πυροδότησε εξελίξεις πολύ μεγαλύτερες από όσο φαίνονται αυτή τη στιγμή. Είτε έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ή όχι, η ουσία είναι πως η ομάδα χάνει τις προθεσμίες να ενισχυθεί και μένει με τη "σαβούρα" που ήθελε να ξεφορτωθεί. Το κέρδος βέβαια για μας είναι πως οι μάσκες έπεσαν, και ξέρουμε πλέον πως ο "ορκισμένος εχθρός μας" κάνει ότι μπορεί με ΚΑΘΕ ΑΘΕΜΙΤΟ ΚΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, να πάρει την εκδίκηση τους ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ αφού εκεί ταπεινώθηκε κατά κράτος.

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συνέβαινε το ίδιο και με τον Ολυμπιακό!!! (Κι αυτό είναι μια απάντηση στον Μήτσο *). Ακόμη και τώρα που τάχα έχουμε "ανακωχή" με τον γαύρο, πληρώνουμε το τίμημα της ανεξαρτησίας μας. Ο Άρης δεν ανήκει σε κανένα, παρά μόνο στο λαό του. Τελεία και παύλα. Κι αν αυτό φαντάζει  εντελώς αυτονόητο για ένα υγιές πρωτάθλημα, ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ αξιώνουν να "ανήκουμε" κάπου. Η παράγκα, λοιπόν, ή η Πολιτεία, -ανάλογα ποιός βάζει πλέον τους κανόνες του παιχνιδιού (δηλαδή ξεκάθαρα η πρώτη αφού η 2η απουσιάζει), μας καλεί να συμμετάσχουμε όπως αυτή ορίζει. Ή να πληρώσουμε τζάμπα και βερεσέ 1 εκατομμύριο κερατιάτικα για να έχουμε δικαίωμα μεταγραφών(;;;). Κι αυτό θα πρέπει να κάνουμε. Να πορευτούμε ως έχουμε σε αυτό που μας δείχνουν.

* Μετά αναρωτιόνται κάποιοι αν θα έπρεπε να πάμε με τον Σάσα εναντίον του Ολυμπιακού και των "δικών τους παιδιών" που θα σφυρίξουν τον αγώνα.

Εμείς δεν μπαίνουμε στο χωνευτήρι της πόλωσης. Ότι κάνουμε, το κάνουμε για μας κι όχι γιατί έτσι αρέσει σε κάποιους. Και ρωτώ: Έχεις ένα καλό κουστούμι και με αυτό πορεύεσαι σε όλες τις δεξιώσεις. Εδώ και καιρό όμως, σου ζητά φρεσκάρισμα κι εσύ δεν έχεις το χρόνο να το κάνεις. Τώρα που λερώθηκε κιόλας (με κάρτες), εσύ θα το ξανάβαζες να το μοστράρεις και στην επόμενη δεξίωση, ή θα φόραγες κάτι άλλο;

Edited by almand
  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, almand said:

 

Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν συνέβαινε το ίδιο και με τον Ολυμπιακό!!! (Κι αυτό είναι μια απάντηση στον Μήτσο *). Ακόμη και τώρα που τάχα έχουμε "ανακωχή" με τον γαύρο, πληρώνουμε το τίμημα της ανεξαρτησίας μας. 

If this were true then there would be no reason for them to use these tactics.  It's clear as day that Aris has picked sides in this war and we are, unfortunately, no longer independent under the guidance of Karipidis.  

Aris making the playoffs is a must for OSFP and a must not for PAOK as we may very well help the team from Piraeus tip the scales.  There is a tug of war between the two and we are the rope. 

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί Μήτσο, αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί που έδωσαν τις δύο άκρες του σχοινιού στους δυο τους. Από μόνοι τους πήραν το κάθε άκρο τους και μας ξεχειλώνουν. Μια από δω, μια από εκεί. Το ξέρεις καλά πως η τακτική της πόλωσης ξεκινά από το "Καραμανλής ή τανκς". Δηλαδή ή με μένα θα είσαι ή εχθρός μου. Με αποτέλεσμα μεταξύ 2 μόνο χρωμάτων, του άσπρου και μαύρου να σου διαφεύγουν τα εκατομμύρια των διαβαθμίσεων τους.  Η τακτική λοιπόν αυτή αποσκοπεί στο να υποδουλωθείς ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σε κάποιο άρμα. Δηλαδή το να' μαι ελεύθερος δεν παίζει, ούτε σαν δικαίωμα; -Παίζει. Πλήρωσε τώρα το τίμημα αυτό της Ελευθερίας.  Ένα εκατομμύριο πέρα για πέρα άδικο.

Δεν κατάλαβα όμως με ποια λογική λες πως εμείς "we are, unfortunately, no longer independent under the guidance of Karipidis". (Με τη σχετική έννοια του όρου. Διότι με την απόλυτη έννοια κανείς δεν είναι ανεξάρτητος). Ήμασταν ανεξάρτητοι επί Κόντη; Από τη στιγμή που άπαντες έχουν "εξάρτηση" από το χρήμα, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανεξαρτησία. Οπότε περιοριζόμαστε στα χοντρά. Δεν είμαστε με τον ΠΑΟΚ, Δεν είμαστε με την Παράγκα και για μένα δεν είμαστε ούτε με τον Ολυμπιακό (άσχετα αν αυτός πολύ θα το επιθυμούσε. Γι΄ αυτό κι εγώ είπα για "ανακωχή". Μη μπερδευόμαστε με τις μεταγραφές. Αν ψωνίζουμε παίκτες από τον Ολυμπιακό. Γιατί κι ο Πάοκ έπαιρνε παίκτες από εμάς -Χαλκιάς, Βιτόλο κλπ αλλά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΡΜΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΠΑΙΚΤΕς), Συνεπώς με ποια έννοια το λες;

Δεν κατάλαβα επίσης τι θέλεις να πεις για τα πλέι οφ. Πιο σωστά your point of what you say

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

The players you mentioned left Aris for PAOK because they either got more money or felt PAOK gave them a better shot at success.  The players that came to Aris from OSFP recently all had contracts with the team from Piraeus and were allowed to break their contract and sign as free agents.  I don't for a second buy that it is somehow coincidental they chose Aris.  I didn't think much about it when Martinez came over but when Fetfa was signed two summers ago I immediately voiced my displeasure, let's not forget Siopis as well.  The January signing of Durmishaj made it clear to me what is going on between the two clubs along of course with the interview our big boss gave to OSFP radio.  Ideye coming over to Aris is a curious move to me as well but I'll give you that one.  If the exact same thing had happened with another team, especially our neighbors, you would all be in agreement with me but since it is our beloved Aris you guys will never admit the obvious.

As for the playoffs both OSFP and PAOK will do their best to have teams under their control make it in.

Link to comment
Share on other sites

OK κατάλαβα τώρα τι εννοείς για τα πλέι οφ και συμφωνώ. Αλλά σε ότι αφορά το πρώτο που λες, εγώ το βλέπω διαφορετικά. Τα πάντα πλέον είναι προσφορά και ζήτηση. Αν θαυμάζω κάτι στον Ολυμπιακό είναι το σκάουτινγ που έχουν. Παίρνουν παίκτες κα , ως επί το πλείστον, τους μοσχοπουλούν στις διεθνείς αγορές. (Ακόμη και από τον Γιαννιώτα, και τον Χαβίτο που άρπαξαν από εμάς ωφελήθηκαν μάλλον παρά ζημιώθηκαν. -Το εντελώς ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΜΑΣ. Εδώ άνθρωποι που έμπαιναν για λίγα λεπτά συμμετοχής σε όλη τη θητεία τους έκαναν τρομερή ζημία στην ομάδα. Για να μη μιλήσω για τις καραβιές "παλτών" που μας κουβάλησε ο Κόντης, και δεν έλεγαν να φύγουν. Θυίζω τον Κουλοχέρη, τον Μπατιόν, τον Σιστόν κι ένα σωρό άλλους. Αργότερα μάθαμε πως ήταν συγγενής του Πατέρα, κι αντί να πονηρευτούμε και να λάβουμε τα μέτρα μας του δώσαμε κι όλο το κουμάντο  των ταμείων μας μέχρι που το ξεμεδούλιασε εντλεώς).

Ο Σιώπης, ο Μαρτίνεθ, ο Ιντέγε που αναφέρεις, εμπορικά είναι καμένα χαρτιά για τον Ολυμπιακό. Το ίδιο και ο Φέτφατζίδης. Δόθηκαν γιατί δεν έκαναν ούτε για την πρώτη ομάδα, ούτε και για αναπληρωματικοί. Kι όταν κάποιος δεν είναι χρήσιμος ούτε και για μεταπώληση, τότε πουλάς. Κι αυτό έγινε με τους παίκτες που είπαμε. Πρόσεξε: η αξία του Ιντέγε από τα 10 εκατ έπεσε στα 350.000 σε μας. Την ίδια πτωτική τάση είχε και ο Σιώπης η τιμή του οποίου άρχισε να παίρνει τα πάνω της σε μας, κι από 500χιλ πήγε στο 1,2εκτ. Το ίδιο και ο Φέτφα, που από τα 4,5 εκατ έπεσε στα μισά και σε εμάς άρχισε πάλι να ανεβαίνει η αξίατου. (Ενδεικτικό αυτού που λέμε. Ο Τσιμίκας λένε πάει για μεταγραφή 16 εκατ!!! Λεφτά όσα περίπου το μισό Τσάμπιονς Λιγκ για τον ΟΣΦΠ ΜΟΝΟ από ένα παίκτη του!!! Γιατί να χαλαλίσει χρόνο στον Φέτφα που βρίσκεται στα αζήτητα της Ευρώπης;;;)

Στους νόμους λοιπόν της ελεύθερης αγοράς και του ποδοσφαιρικού πάρε-δώσε εγώ σε αυτά δεν βλέπω τίποτε μεμπτό. Διότι κι ως δανεικοί από τον Ολυμπιακό ΕΠΑΙΞΑΝ πέρσι εναντίον του και ο Φετφατζίδης κόντεψε να τους ρίξει δύο γκολ στο Καραϊσκάκης.

Το αντίθερο τώρα, μεμπτό κι αθέμιτο και άδικο και παράτυπο κι ότι άλλο θέλεις, είναι αυτό που κάνει ο ΠΑΟΚ όταν αξιώνει ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ, οι δανεικοί παίκτες του να μην αγωνίζονται εναντίον του.

Γιατί τούτο είναι ενάντια σε όλους τους κανόνες του ΕΥ αγωνίζεσθαι. Κοινώς "Παράγκα". Δηλαδή ένα παραμάγαζο που διαμορφώνει, εμμέσως ή αμέσως, αποτελέσματα, αφού μετατρέπει έναν αμφίροπο αγώνα σε απλή φιλική αναμέτρηση. (Στον Βόλο μετά τον αγώνα όλοι πήγανε για ούζα. Δεν είναι μυστικό).

Τούτο ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κρατώντας κάπως τα προσχήματα στο δύσμοιρο ποδόσφαιρό μας. Αλλά ο ΠΑΟΚ το πήγε παραπέρα.

Συμπέρασμα: Και οι δανεισμοί εξάρτηση είναι. Κι ο Άρης, πλην του Abou Ba  δεν νομίζω πως έχει άλλον δανεικό. Κι αυτό πιστώνεται στον Καρυπίδη, (για τον οποίο είπες: unfortunately, no longer independent under the guidance of Karipidis). Ο οποίος κάνει ότι μπορεί να μας απελευθερώσει από τη μέγγενη της πόλωσης. Και για να καταλάβουμε με τι ισοδυναμεί αυτό φαντάσου το μύθο της Σκύλλας και της Χάρυβδης με σένα καπετάνιο να σε κράζουν γιατί κινδυνεύει το πλοίο.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

So after the BIG 4 meeting with FIFA and UEFA and I don't know who else, there was a long press release by Marinakis.  Below is an excerpt from said release in which he mentions our beloved Aris:

τα δεκάδες οικονομικά σκάνδαλα από τις υπέρογκες προσλήψεις και αμοιβές μέχρι την κακοδιαχείριση και την αδιαφάνεια. Μάλιστα ο κ. Γραμμένος αντί να διοικεί προς όφελος όλου του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφτασε μέχρι του σημείου, να προσπαθεί να στραγγαλίσει την μόνη ομάδα που τόλμησε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και να του κόψει βαθμούς μη χάνοντας ούτε στην Τούμπα. Θυμήθηκε ο κ. Γραμμένος, αμέσως μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον ΆΡΗ να απαγορεύσει στον ΑΡΗ τις μεταγραφές, ανακαλώντας το δελτίο του ποδοσφαιριστής μας DURMISAI, για οφειλές της παλιάς ΠΑΕ ΑΡΗ. Αυτής της εταιρείας που σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο έχει διαλυθεί, όπως αντίστοιχα η παλιά ΠΑΕ ΑΕΚ, ΑΕΛ, ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ και τόσες άλλες ομάδες. Και ενώ η ΕΠΟ μέχρι τότε εγγράφως δεχόταν ότι ο νέος Άρης δεν έχει καμία σχέση με τον παλιό, μετά την νίκη του επί του ΠΑΟΚ, του επέβαλε απαγόρευση μεταγραφών. Μάλλον ήταν το λιγότερο που μπορούσε να κάνει για τον κ. Σαββίδη.

I have a question, when talking about Durmishaj, why is it that he refers to him as our player?  Isn't he still technically an Aris players until all appeals are finalized?  Slip of the tongue maybe??

 

Link to comment
Share on other sites

I understand that, but if Aris uses Durmishaj do teams then have the right to appeal those games?  Eventually it can end up going to CAS causing the team unnecessary head aches and who knows what else?  If FIFA doesn't recognize Greek Laws, at least not anymore, do they not have more say so in the matter than EPO?  I just hope Aris isn't being set up.

BTW Emperor, did you read the last part of that article?

Edited by Mitsos
Link to comment
Share on other sites

H βρωμιά, η σαπίλα και η δουλοπρέπεια στο ποδόσφαιρο μας έχουν χτυπήσει ταβάνι. Χρησιμοποιούν τον Άρη σαν σάκο του μποξ στον οποίο ξεθυμαίνουν και οι δυο της παράγκας, καθώς και η Πολιτεία αφού ούτε αυτή επεμβαίνει να σώσει κάτι από το κύρος της. Ισονομία μηδέν, φωτογραφικοί νόμοι και αποφάσεις κατά το δοκούν. Να ισχύουν μόνο κατά του Άρη και για κανένα άλλο.

Η δικαίωση του Ντουρμισάι -πιθανότατα μετά την παρέμβαση Μαρινάκη, αν όχι την "απαίτηση" του- δηλώνει το αυτονόητο. Πως ο Άρης, ως προς την ελλην. νομοθεσία δεν έκανε κάτι παράτυπο. Εγώ όμως δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα δικαιωνόταν ο Άρης αν δεν παρενέβαινε ο Μαρινάκης και δεν συμφωνούσε μαζί του και ο Μελισσανίδης!!! Γιατί η βόμβα που τους έριξε η ...κυρά-Σαββίδαινα, ξύνει παλιές, βαθειές πληγές. Κι όχι μόνο της ΑΕΚ, της ΑΕΛ κλπ. Αλλά όλων των επιχειρήσεων που χρεοκώπησαν, αφού δίνει άλλη ερμηνεία στον νόμο περί πτωχεύσεων, αξιώνοντας να καλυφθούν τα χρέη με οποιονδήποτε τρόπο. Και βέβαια το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μας σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει. Αν ο Γραμμένος και η παρατρεχάμενη Σία της ΕΠΟ, ένιπταν τας χείρας τους, δεν μας δικαίωναν ούτε στην εφέσιμη διαδικασία, και έσπρωχναν την υπόθεση στη "ΦΙΦΑ ως πλέον το αρμόδιο όργανο να κρίνει", τότε αυτομάτως θα είχαν απαξιώσει την ελληνική νομοθεσία και θα παραχωρούσαν όλη την νομική της ισχύ στο ευρωπαϊκό δίκαιο. Κάτι παράνομο πέρα ως πέρα. (Να θυμίσω εδώ πως τούτο ισχύει για τις εμπορικές και άλλες υποθέσεις, αλλά τα θέματα φορολογίας παραμένουν στην αρμοδιότητα του Κράτους-Μέλους της ΕΕ).

Ερώτηση: Αν ο Ντουρμισάι δεν ήταν του Ολυμπιακού, θα τον ένοιαζε, λέτε, τον Μαρινάκη να το αναφέρει στην σύνοδο των Τεσσάρων;

Ο Γραμμένος με ένα "είπα-ξείπα" -μπορεί να απαξιώνει εντελώς και το πρόσωπο του, και το κύρος του λειτουργήματος του- αλλά αναγκάζεται να πάρει θέση υπέρ ημών. Η ζημιά βέβαια έγινε. Και αφορά πολύ περισσότερα από το 1 μύριο των παλιών οφειλών. Γιατί φέρνει την ζημιά από 2-3 συμβόλαια που δεν καταφέραμε να απαλλαγούμε, καθώς επίσης και την μη-ενίσχυση της ομάδας ενόψει των πλέι οφ. Ας είναι καλά ο συμπολίτης. Τι θα κάναμε δίχως αυτόν;

 

Edited by almand
Link to comment
Share on other sites

Thank you Mitsos; my point was to show the document in question, that says: η «ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "Ο ΑΡΗΣ" ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» απέκτησε με δανεισμό, την 03.01.2020, τον ποδοσφαιριστή ΦΙΟΡΙΝ ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ.

Good to know that

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

https://www.gazzetta.gr/football/superleague/article/1472987/i-fifa-epevale-apagoreysi-metagrafon-enos-hronoy-ston-ari-gia-tin-apoktisi-toy-ntoyrmisai

According to the above article the transfer ban against Aris was upheld by FIFA meaning no transfers can be made during the next two windows.  14 player contracts will be ending on June 30th leaving the team with 12 players two of which, Duarte and Sundgren, do not have a good relationship with the PAE.  Aris will of course appeal to CAS but when was the last time that body overturned a decision?  Once again the same old thing with this team, nothing ever changes.

Link to comment
Share on other sites

Μα αφού ο ΑΡΗΣ δεν πήρε ποτέ δανεικό απο τον Ολυμπιακό. Τι είναι αυτα που διαβάζουμε; Άντε τώρα στη Β (μη πω Γ) Εθνική για να στρώσετε επιτέλους. Λυπάμαι μόνο τους υγιείς φιλάθλους αυτής της ομάδας.

  • Like it 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...